Het afsluiten van een puppy verzekering, is dat wel nodig? Er zijn veel mensen die zich afvragen waarom ze hun pup zouden verzekeren. Zo is een pup natuurlijk een jonge hond en dit wordt vaak geassocieerd met gezond, maar jong betekent ook onervarenheid, speels en wild gedrag en nog weinig weerstand opgebouwd tegen ziektes. Daarom heb ik in dit artikel een aantal belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

Speels en onervaren

Het halen van een puppy in huis is een heerlijke ervaring en net als kleine kinderen moeten pups nog een hoop leren. Hierdoor kunnen ze af en toe heerlijk onbezonnen en speels bezig zijn.

Maar aan de ene kant iets wat je als eigenaar moet koesteren en wat je een hoop mooie momenten op zal leveren, is aan de andere kant ook een groot risico voor je pup.

Want wanneer een pup nog niet heeft geleerd dat iets gevaarlijk is en wanneer hij nog niet zo goed naar u luistert wanneer u hem probeert te beschermen, is een ongeluk snel veroorzaakt. Een aanrijding, een lelijke val of een onverwachte ziekte; voor u het weet is het al gebeurd. Uw dierenarts kan uw pup er in veel gevallen gewoon weer bovenop helpen, maar daar hangt wel een prijskaartje aan; u moet dat geld dan wel hebben, en een eventueel spaarpotje is in deze periode echt nog niet voldoende gespekt.

Categories: Puppy's

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *